Nis

PROGRAMDA EMEĞİ GEÇEN TÜM ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ.

Nis

Çedes projesi kapsamında Nisan ayı değerimiz olan ''Vefa, Dostluk ve Sevgi'' adına okulumuz bahçesinde bulunan ağaç ve çiçekleri öğrencilerimizle beraber suladık.

Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Kitap okuma alışkanlığı kazandırılmasına katkı sağlamak okuma sevgisi oluşturarak merak eden, araştıran, sorgulayan; olaylara eleştirel yaklaşan, neden sonuç ilişkisi kuran, bireyler yetiştirmek için Suçatı İlkokulu olarak ''2. GELENEKSEL KİTAP OKUMA YARIŞMASI'' nı düzenliyoruz.

Belirlediğimiz kitaplardan öğrencilerimize 26 Nisan 2024 tarihinde sınav yapılacaktır. Bu sınav sonucunda belirlediğimiz kategorilerden ilk üçe giren öğrencilerimiz ödüllendirileceklerdir. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Şubat ayı ''Deyimler ve Atasözleri Okumaları'' teması kapsamında tüm sınıflarımızda ''Anlat Bakalım, Drama ile Atasözü/Deyim Anlatma, Atasözü/Deyim Resimleme'' etkinlikleri gerçekleştirildi. Bu etkinliklerde deyimler ve atasözlerinin anlamları, açıklamalarına yer verildi .Atasözlerinin ve deyimlerin çıkış hikayeleri anlatıldı. Bu anlatımlar; yazılarla, resimlerle yapıldı. Sınıflarda atasözleri ve deyimler anlatılarak öğrencilerden o deyimi ya da atasözünü bulması istendi. Atasözleri ve deyimler öğrenciler tarafından canlandırıldı.

Katkı sağlayan  öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuzun 1/A sınıfı öğrencilerinin okuma-yazmaya geçmesi münasebetiyle ''okuma bayramı'' etkinliği düzenlendi. Sevgili öğrencilerimizi kutluyor ve emeklerinden dolayı değerli öğretmenimiz Halime ÇELİK'i tebrik ediyoruz.

Ock

''Dilimizin Zenginlikleri Projesi'' kapsamında ana sınıfımızda ''Etkileşimli Kitap Okuma''  etkinliği gerçekleştirildi. Hikayeden esinlenerek çocuklarla öğrendiklerimizi hayata geçirdik, kitaplarımızı tamir ettik. "

Ock

Okulumuzda 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı boyunca ''AYIN SINIFI, AYIN ÖRNEK ÖĞRENCİSİ İLE AYIN EN ÇOK KİTAP OKUYAN ÖĞRENCİSİ''ni seçip ödüllendirme projesi hayata geçirilmiştir. Bu kapsamda okulumuzda Aralık Ayı'nın örnek sınıfı 4/A, ayın öğrencileri olarak ilkokulda 1/A sınıfı öğrencimiz Musa DEMİR, ortaokulda ise 8/A sınıfı öğrencisi Nisanur BAŞ; en çok kitap okuyan öğrencimiz ise 7/A sınıfından Zeliha SAYHAN seçilmiş olup ödüllendirilmişlerdir.

Ara

Öğrencilerimiz yeni öğrendikleri kelimelerin eş anlamlılarını kavramak amacıyla "Bilen Oturur" etkinliğini yaptılar ve sonrasında hazırladıkları materyalleri sınıf ve okul panolarımızda sergilediler. Öğrendikleri kelimelerden sözlük tasarladılar.

Ara

Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kısaca Yerli Malı haftası ülkemizde her yıl 12-18 Araık tarihleri arasında kutlanmaktadır. Okulumuzda öğrencilere yerli malı kullanımının önemini anlatmak, bilinçli tüketici olma alışkanlığını kazandırmak adına yerli malı haftası coşkuyla kutlandı.

Ekm

CUMHURİYETİMİZİN KURULUŞUNUN 100. YILDÖNÜMÜNÜ OKULUMUZDA ÖĞRENCİ VE VELİLERİMİZLE COŞKUYLA KUTLADIK.

Ekm

Bir asrı geride bırakan Cumhuriyetimizin ilelebet payidar kalacağını müjdelemek için koştuk.

Ekm

İslam alemi için büyük önem arz eden günlerden birisi olan Mevlid Kandili, Peygamber efendimizin dünyaya gelişinin yıl dönümü her yıl olduğu gibi bu yıl da okulumuzda çeşitli etkinliklerle kutlandı.

May

1-2/A sınıfı öğrencileri öğretmenleri Halime ÇELİK gözetiminde ''Zaman ölçme birimleri arasındaki ilişkiyi kavrar.'' kazanımına yönelik etkinlik gerçekleştirmiştir. Öğrencilerimiz zaman ölçme birimlerini yaparak yaşayarak öğrenmişlerdir. Bu güzel etkinlik için öğretmen ve öğrencimize teşekkür ederiz.

May

Yıl sonunun yaklaşmasıyla birlikte güzel havaları değerlendirerek öğrenci ve öğretmenlerimizin katılımı ile okul pikniğimizi gerçekleştirdik.Okuldaki öğrenci ve öğretmenlerimizin katıldığı ve doyasıya eğlendiği pikniğimizde mangal yakıp, halay çekip, çeşitli oyunlar oynayıp anın tadını çıkardık.