4. sınıf öğrencileri için hazırlanan çalışma fasiküllerinin 7, 8, 9 ve 10'uncu üniteleri meb.gov.tr ve odsgm.meb.gov.tr adreslerinde erişime açıldı. Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer,  "İlkokul öğrencilerimiz için yayımladığımız bu çalışmada 4. sınıf düzeyinde Türkçe, matematik, fen bilimleri, din kültürü ve ahlak bilgisi, sosyal bilgiler ve İngilizce derslerinden son üniteleri kapsayan fasiküller bulunuyor." diyerek 4. sınıflara yönelik yardımcı kaynak kapsamından yayımlanan fasiküllerin tamamlandığını belirtti.

Bugün 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü.

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) 2002'de, çocuk emeğine ve onu ortadan kaldırmak için gerekli çabalara dikkat çekmek amacıyla bugünü Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü ilan etti.

Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı açıklamaya göre 2020-2021 eğitim öğretim yılı 2 Temmuz Cuma günü sona erecek. Telafi eğitimi yaz tatilinde gönüllü öğretmenler tarafından bu tarihten sonra verilecek.

Bu okulda üretilen sıralar Türkiye'nin her yerine dağılıyor.

Pandemi süreci ile aniden uzaktan eğitime geçiş ile beraber yılların birikimine ve tecrübesine de sahip olsalar da bir çok eğitmen ne yapacağını şaşırdı açıkçası. Uzaktan eğitim yönetilmesi kolay bir süreç değil kesinlikle. Her yiğidin farklı bir yoğurt yiyişi vardır misali değişik metotlar uygulandı.

Öğretmenler ve eğitimciler gelişimimizde önemli bir rol oynamaktadır. Onların coşkusu ve eğitim arzusu kelimenin tam anlamıyla bir çocuğun hayal gücünü ateşleyebilir ve ona olasılıklar dünyasının yolunu açabilir.

Gençlik Liderliği Eğitim Programı (GLEP)

STK'lar, gençlik ve eğitim merkezleri, yurtlar, yaz kursları gibi farklı mecralarda milli manevi değerleri merkeze alan gençlik çalışmalarında liderlik yapan/yapabilecek olan 21-27 yaş arasındaki gençlerin liderlik becerilerinin geliştirilmesine yönelik bir eğitim programıdır.

Milli Eğitim Bakanlığının 2023 Eğitim Vizyonu hedefleri doğrultusunda eğitimde fırsat adaletini sağlamak, okullar arasındaki başarı ve imkan farklılıklarını azaltmak, Covid-19 salgını sürecinde gerçekleştirilen seyreltilmiş, uzaktan eğitim faaliyetlerinin sona erdiği yaz tatili döneminde çocuklarımızın fiziksel, sosyal-duygusal ve akademik gelişimlerini bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif eğitim faaliyetleri ile desteklemek amacıyla "Telafide Ben de Varım" Programı hazırlanmıştır.

20 Haziran 2021 Pazar günü saat 10:00'da 28 il merkezinde "Özel Darüşşafaka Eğitim Kurumları Giriş Sınavı" yapılacak.

Bakanlığın yaptığı açıklamaya göre 2020-2021 eğitim öğretim yılı 2 Temmuz Cuma günü sona erecek. Telafi eğitimi yaz tatilinde gönüllü öğretmenler tarafından bu tarihten sonra verilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı.

Çoğu öğrenci ortaokul çağına geldiğinde, aileleri ve öğretmenleri onlara sesli bir şekilde kitap okumayı da bırakmış oluyor. Ancak yeni bir araştırma, çocuklara kitap okunmasının anlama becerilerini artırdığını; streslerini azalttığını ve bu sayede farklı içeriklere daha fazla maruz kaldıklarını ortaya çıkardı.

Daha çok akademik becerilerin edinilmesinde kullanılan entelektüel zekanın kendi başına bir değeri yok. Bireyin duygu farkındalığının olması, becerilerini nesnel değerlendirmesi, gelişme için hedef belirlemesi, duygu düzenlemesi, istek ve dürtülerini ötelemesi, dinleme başta olmak üzere temel ilişki becerileri sergilemesi, işbirliği yapması, sosyal farkındalığa sahip olması ve sorumlu karar vermesi gibi sosyal ve duygusal becerilerin önemine ise giderek artan bir oranla farkına varılmaya başlandı.

Kimilerimiz derste, toplantıda ya da telefon ile konuşurken, önündeki kağıda bir şeyler karalamadan duramaz. Karşınızdaki kişinin bu hareketi yaptığını gördüğünüz zaman genelde akla ilk gelen de bu kişinin konuşmayı dinlemediği biçiminde olur.

Millî Eğitim Bakanlığınca Sıfır Atık Projesi kapsamında başlatılan yeni proje ile öğrencilerle öğretmenlere dağıtılan ücretsiz ders kitapları, defter ve atık kağıtlar geri dönüşüme kazandırılacak. Çalışma, 2020-2021 eğitim öğretim yılı telafi eğitimlerinin sonunda başlatılacak.