MARDİN / DARGEÇİT - Suçatı İlkokulu

Haz

Bakanlığımızın 2023 Eğitim Vizyonu hedefleri doğrultusunda eğitimde fırsat adaletini sağlamak, okullar arasındaki başarı ve imkan farklılıklarını azaltmak, Covid-19 salgını sürecinde gerçekleştirilen seyreltilmiş, uzaktan eğitim faaliyetlerinin sona erdiği yaz tatili döneminde çocuklarımızın fiziksel, sosyal-duygusal ve akademik gelişimlerini bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif eğitim faaliyetleri ile desteklemek amacıyla "Telafide Ben de Varım" Programı hazırlanmıştır.

Haz

Anasınıfından itibaren 9 yıl boyunca kırsal mahallelerindeki okullarında hayata hazırlanan 8'ncı sınıflarımız yeni bir eğitim öğretim kademesinde öğrenimlerine devam etmek üzere okullarına veda ediyorlar. Hayata tutunmaya çalıştıkları 5 ile 14 yaş aralığında maddi ve manevi eğitimlerini borçlu oldukları okullarından ayrıl kalmalarının hüznünün yanı sıra yeni bir okul macerasına yelken açmanın heyecanıyla mezuniyet coşkusunu yaşamaya gayret ettiler. Yaşamları boyunca akıllarında ve kalplerinde kalıcı izler bırakacak Suçatı Okullarının vermiş olduğu maddi ve manevi eğitimin verdiği özgüvenle hayata atılan öğrenciler, kendilerini gerçekleştirmenin bir üst aşamasına atılmanın haklı gururunu yaşadılar.

Haz

06 Haziran 2021 tarihinde yapılan Orta Öğretim Kurumlarına Geçişe Yönelik Merkezi Sınavın ardından gelecek eğitim öğretim yıllarına yönelik hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Eğitim öğretim hayatının bir bütün olduğu ilkesinden hareketle, bir branşa yönelik alt düzeyde edinilmesi gereken kazanımların elde edilememesinin ileriki süreçteki üst öğrenimlerin gerçekleştirilmesine engel teşkil edeceğini öngörerek eğitim kayıplarını telafi etmeye gayret ediyoruz. Bütün dünyayı etkisi altına alan salgın Covid-19 virüsünün yayılım hızını düşürmek ve toplum sağlığını korumak için alınan uzaktan eğitim kararıyla öğrencilerin büyük bir çoğunluğunda uzaktan erişim imkansızlıklarından kaynaklanan problemleri çözmek imkanlarımızı zorluyoruz.

Haz

Öğrencilere teknoloji eğitimleri veren Deneyap Teknoloji Atölyeleri 3. fazda 27 ilde daha açılıyor. Öğrenciler, e-sınav ve uygulama sınavı olmak üzere iki aşamayı başarıyla tamamladıktan sonra Deneyap Teknoloji Atölyeleri'nde eğitim almaya hak kazanabilecek.

Haz

Millî Eğitim Bakanlığının okul öncesi eğitime erişemeyen çocuklar için tasarladığı "Benim Oyun Sandığım" seti, bu kez Filistinli çocuklar için yola çıktı. Çocukların tüm gelişim alanlarını destekleyecek nitelikte hazırlanan 31 ayrı materyal ve 52 farklı ürünün bulunduğu oyun sandıklarının içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Filistinli çocuklara mesajı da yer alıyor. Oyun sandıklarının yüklendiği tırlar, Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un katıldığı törenle Ankara'dan uğurlandı.

Haz

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ATO Fuar ve Kongre Merkezi'nde ziyaretçilerle buluşan 3. Verimlilik ve Teknoloji Fuarı'nı ziyaret etti. Bu yıl "İleri Teknolojiler" temasıyla gerçekleştirilen fuarda, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün (YEĞİTEK) Türkiye'nin uzaktan eğitim platformu EBA ve TRT EBA'yı tanıttığı stant büyük ilgi gördü. Millî Eğitim Bakanlığının "EBA" markasıyla fuarda yer aldığını belirten  Bakan Selçuk, "Buradan büyük bir motivasyonla çıkacak gençler, büyük işlere imza atacaklar." diye konuştu.

Haz

Zeka ve eğitim düzeyinden daha fazla hayat başarısına katkıda bulunan özellik dayanıklılıktır. Dayanıklılık kavramı akla ilk olarak fiziki dayanıklılığı getirir ancak fiziksel dayanıklılığı da geliştiren ve pekiştiren duygusal dayanıklılıktır. Bu yazı, son yıllarda daha çok önem kazanmış olan duygusal dayanıklılığı, kendi yaşam yolculuğumdan çıkardığım izlenimlere dayanarak anlatıyor.

Haz

Çocuklar gibi hayaller kurabilir misiniz? Ya da onlar kadar yaratıcı (siz çılgınca da diyebilirsiniz) düşünebiliyor musunuz? Hatta şöyle sorayım: Hayal kuruyor musunuz?

Haz

İlkokul, Ortaokul ve liselerde ikinci dönem notları nasıl verilecek? Notlar hangi şekilde e okula ve karnelere işlenecek?

Haz

Türkiye'de tüm öğretmenlerin aşılanmasına başlandı. Mili Eğitim Bakanı Ziya Selçuk eğitimcilerin aşı randevularının açıldığını duyurdu. Yeni grupların aşılamasına bugün başlanıyor.

Haz

Gaziantep'te, mesleki eğitimin güçlendirilmesi çalışmaları kapsamında Millî Eğitim Bakanlığı ile Gaziantep Sanayi Odası iş birliğinde CNC operatörlüğü ve kaynakçılık teknolojisi alanında mükemmeliyet merkezi kurulması amacıyla protokol imzalandı.  Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer: "Son 3 yılda mesleki eğitimin tüm alanlarında işgücü piyasamızın ihtiyaçları doğrultusunda mesleki eğitimi yeniden yapılandırma ve güçlendirme bağlamında çok önemli mesafe aldık." değerlendirmesinde bulundu.

Haz

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığının pandemi döneminde vatandaşa yönelik yürüttüğü çevrim içi yaygın din eğitimi faaliyetlerine yönelik yapılan hizmetleri paylaştı

Haz

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü İstiklalden İstikbale Şehrimiz Kartpostal Resimleme Yarışması Düzenliyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop'un Himayelerinde Düzenlenen Yarışmaya Türkiye'de İkamet Eden Resmi Ve Özel İlkokul, Ortaokul Ve Lise Öğrencileri Katılabilir.

Haz

6-14 yaş grubundaki çocuklar için Matematik, Teknoloji, Doğa Bilimleri, Tasarım ve Astronomi, Havacılık&Uzay olmak üzere 5 farklı temadaki çevrim içi atölye eğitimlerimiz devam ediyor. Bilim Türkiye kapsamında düzenlenen Bilim Üsküdar çevrim içi atölye programında bu ay;

Haz

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: "15 bin mahallede 15 bin okulumuz aynı zamanda 'Hayat Boyu Öğrenme Merkezi' olsun istiyoruz, Allah'a şükür bu projemize de başladık"