Öğrencilerin temel bilimler alanlarına ilgisini artırmak, öğrencilerin bilimsel düşünce sistemlerinin gelişmesine katkı sağlamak ve geleceğin bilim insanı adaylarını ortaya çıkarmaktır. Bu sayede farkındalık oluşturmak ve bu öğrencilere bilim yolunda destek olmaktır.

SODİMER Dijital Öğretmen Akademisi Açılış Konferansı Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un katılımıyla gerçekleştirildi. SODİMER Digital Akademisi'nin çalışmalarına ilişkin değerlendirmede bulunan Bakan Selçuk, "Bugünlerde yeni bir dönüm noktasındayız ve SODİMER Dijital Öğretmen Akademisi olarak ortaya koyduğunuz bu akademi ve çalışmalarınız gerçekten ihtiyaç duyduğumuz çalışmalar. Türkiye'de bu çalışmaların sayısının giderek artması gerekiyor. İşin amacına uygun olarak bütün projelerin destekçisiyiz."

Akşehir Belediyesi Online Ulusal Nasreddin Hoca Fıkra Canlandırma Yarışması Başvuruları Başladı. Beşincisi Düzenlenen Yarışmaya Ülkemiz Çapında Resmi Ve Özel Okulların; İlkokul Birinci, İkinci, Üçüncü Sınıf Düzeyinde Öğrenim Gören Tüm Öğrencileri Ve Okullarda Görev Yapan Öğretmenleri Katılabilir.

eTwinning Kalite Etiketleri, çok iyi niteliklere sahip eTwinning projeleri düzenleyen öğretmenlere verilmektedir. Bu etiketler, projenin belirli bir ulusal standarta ve Avrupa standartına ulaştığını belirtmektedir.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: "Proje kapsamında yazar öğretmenlerimiz var. Öğretmenlerimiz, Çanakkale'de muharebelerin yaşandığı bölgede gerekli incelemelerini yaptılar, tamamladılar, tarihçilerimizden aldıkları danışmanlık ışığında da hareket ettiler ve yaptıkları araştırmalarla kalemlerini konuşturdular"