Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürlüğünce Eğitimde FATİH Projesi'nin ağ altyapı, donanım ve erişim bileşenlerinin tek yapı üzerinden yönetilmesi için FATİH Proje Yönetim Sistemi (PYS) oluşturuldu. FATİH (PYS) üzerinden, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm resmi okulların; Tesis Bilgi Sistemi Yönetimi, Envanter Yönetim Sistemi, Arıza Takip Sistemi, Keşif İşlemleri ve Çağrı Merkezi yönetim işlemleri yürütülecek.

EBA, uzaktan eğitimin başladığı 23 Mart 2020'den 11 Haziran 2021 tarihine kadar 23.628.417.774 kez ziyaret edilmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Özel Eğitim ve Rehberik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce hazırlanan e-Özel dergisinin 5. sayısı yayınlandı. Özel eğitim öğrencileri hazırlanan dergide özel öğrencilerle ilgili çalışma, yayın ve faaliyet haberleri yer almaktadır.

Bir işi başarmanın en önemli kısmı inançtır. Bu inanç için de motivasyon çok önemlidir. Biz de bu içeriğimizde sizleri derste, sporda, hayatta ve işte başarıya ulaştıracak motivasyon sözlerini bir araya getirdik. İşte en güzel motive edici sözler...

William Henry "Bill" Gates III, ya da daha çok bilinen adıyla Bill Gates, 28 Ekim 1955 Seattle doğumlu ABD'li iş adamıdır. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Milli Eğitim Bakanlığı'nca, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin 2020-2021 eğitim öğretim yılı sonuna ilişkin karne ve başarı belgeleri 18 Haziran'da e-Okul'dan erişeme açılacak.

Ülkemizin ve Dünyanın her bir köşesinde; doğal afetlerin, savaşların, göçlerin, sosyal adaletsizliğin yıkıcılığı ile mücadele eden mazlumlara yardım elini uzatarak insanlığın umutlarını yeşerten Türk Kızılay'ının 153. Kuruluş Yıl Dönümü kutluyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti Jandarması, emniyet ve asayiş ile kamu düzeninin korunmasını sağlayan, diğer kanunların ve Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerinin verdiği görevleri yerine getiren, İçişleri Bakanlığına bağlı silahlı genel kolluk kuvvetidir.

İlçemiz İLKSAN Temsilci Seçimleri 19 Haziran 2021 Cumartesi günü Dargeçit Sakarya İlkokulu'nda yapılacaktır. Seçimde öğretmenleri oy kullanabilecektir.

Yeni bir araştırma, çocuklukta yaşanan – hem iyi hem kötü – deneyimlerin gelişmekte olan beyin üzerindeki etkilerine ışık tutuyor. Peki okullar bu bilgilere ayak uyduruyor mu?

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın ek ders ücreti karşılığında ders okutmak üzere görevlendirileceklerle ilgili düzenlemeyi içeren "Ders ücreti karşılığında görevlendirme" başlıklı 9. maddesine ilişikin genel ilke ve esasları belirledi. Taşra birimlerine gönderilen resmi yazıda aşağıdaki hususlara değinildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğündan Daire Başkanı Dr. Yusuf AKBAŞ imzalı resmi yazıda "Genel Müdürlüğümüzce "Okul Yöneticilerinin Eğitim Öğretim Süreçlerine İlişkin Görüşleri" adlı araştırma yürütülmektedir. Bu araştırma kapsamında geliştirilmiş anket ile, Anadolu imam hatip lisesi ve imam hatip ortaokullarında görev yapan okul müdürlerinin görüşlerinin alınması ve değerlendirilmesi amaçlanmıştır.

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, depremden etkilenen çocukların psikososyal yönden desteklenmesi amacıyla "Aileler İçin Çocuklara Yardım Kılavuzu"; deprem ve psikolojik travma konusunda da "Öğretmenler İçin Yardım Kılavuzu" hazırladı. Ayrıca, depremin yaşandığı bölgede ikinci yarıyılın başlamasıyla birlikte tüm okullarda öğrencilere yönelik üç oturumdan oluşan psikoeğitim programı uygulanacak.

Teknoloji alanında yaşanan hızlı değişimler sonucunda çocuklar dijital çağ içerisinde doğuyorlar ve gelişimlerini sürdürüyorlar. Teknoloji doğru kullanım sağlandığında birçok iyi yanı içerisinde barındırmaktadır. Bunlardan en önemlisi olarak da bilgiye ulaşımı kolaylaştırmış olması gösterilebilir. Ancak yanlış veya fazla internet kullanımı farklı sorunların ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Özellikle son dönemlerde sıkça karşımıza çıkmakta olan teknoloji bağımlılığı bu sorunların başında gelmektedir.

Uluslararası Laboratuvar Akreditasyon Birliği (ILAC) ve Uluslararası Akreditasyon Forumu (IAF)'nun müşterek girişimleri sonucunda her yıl 9 Haziran günü akreditasyon ve kalite bilincinin arttırılması, akreditasyonun daha geniş kitlelere ulaştırılması amacıyla Dünya Akreditasyon Günü olarak kutlanmaktadır.